Alkol yasağının ardından denetimler başladı, vatandaş memnun

Haber Giriş : 28 Nisan 2012 17:09, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Afyonkarahisar'da valilik kararıyla açıkta alkol kullanımı ve satışının yasaklanmasının ardından park ve piknik alanlarında emniyet ekipleri tarafından Kabahatler Kanunu kapsamında kontrollere başlandı. Ekipler, piknik ve parkların giriş ve çıkışında alkol ve evrak denetimi yaptı. Parkların girişlerine de yasakların listesinin bulunduğu levhalar asıldı.Afyonkarahisar Valiliği'nin umuma açık yerlerde içki kullanımı ve satışının yasaklanması kararı vatandaşlar tarafından memnuniyetle karşılandı.

Arkadaşlarıyla piknik yapan Ali Batıray, parklarda yasak olmasının mantıklı olduğunu, birçok insanın gelip burada ailesiyle vakit geçirdiğini söyledi. Batıray, bazen kendisini kaybeden insanların burada gelip aileleri rahatsız edebildiğini ve sorun çıkarabildiğini kaydetti.

Üniversite öğrencisi Mehmet Şanverdi de valiliğin aldığı kararın güzel bir karar olduğunu söyledi. Şanverdi, "Böyle güzel yerlerde içkinin tesiriyle kötü şeylerin yapılması kaçınılmaz oluyor. Birçok olumsuzluğun bu kararla önüne geçilebileceğine inanıyorum. Geç alınmış bir karar diye düşünüyorum." dedi.

Çocuklarıyla piknik yapan ve isminin açıklanmasının istemeyen bir bayan da park ve piknik alanlarından alkolün kalkmasının güzel ve isabetli bir karar olduğunu, çoğu zaman tedirginlik yaşadıklarını söyledi.

Afyonkarahisar'da dört gün önce Vali İrfan Balkanlıoğlu, imzasıyla yayınlanan 2012/3 sayılı 'Açıktan alkol alınmanın ve alkol satışının yasaklanması' başlıklı karara göre piknik ve ören yerleri de dâhil olmak üzere alkol yasağı getirildi. Açıktan alkol alınmanın ve alkol satışının yasaklanması kararına gerekçe olarak da alkol kullananlarca şehrin belli yerlerinin mesken tutulması, buralarda taşkınlık yapılması, çevreye rahatsızlık verilmesi, trafik kazalarının önlenmesi gösterildi. Yasağa uymayanlar, Kabahatler Kanunu'nun 'sarhoş' ve 'gürültü' kabahatini düzenleyen 35 ve 36'ncı maddelerine göre cezalandırılacak. Maliye Bakanlığı'nın 2012'ye yönelik tebliğine göre yasağı ihlal edenlere 82 TL ceza kesilecek.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber